fbpx
LifeBoard2022-06-10T07:20:28+01:00

LifeBoard

Med LifeBoard är badgäster bättre förberedda för att förhindra drunkningsolyckor.

När olyckor stoppas snabbt, minskar risken för permanenta skador och sjukhusvistelse för offer som är nära att drunkna.

Livboj på stranden?

Långsam simhastighet
Kan kastas 5-10 meter
Har flytkraft för endast en person
Saknar säkerhetsrem: kan gå förlorad i vågor
Räddningsstationer med rep tar för lång tid att förbereda! (2–3 minuter)
40% av strandgästerna kommer att använda en livboj i ett räddningsförsök

Jämförelse med LifeBoard

Dubbelt så snabb simning
Har flytkraft för flera personer
Har säkerhetsrem: kan inte försvinna vågor
Tar ca 10 sekunder att förbereda
80% av strandgästerna vill använda vår utrustning i ett räddningsförsök

Funktioner

Vår räddningsutrustning är utrustad med flera smarta funktioner,
som tillsammans ökar säkerheten för den civila räddaren och de nödställda.

1

Handtag & flytförmåga för att stabilisera både räddare och en nödställd. Större främre handtag för att undvika direktkontakt mellan en civil räddare och en nödställd.

1

Plombering som motverkar missbruk och stöld av LifeBoard®.

1

Leash som säkerställer att en civil räddare är fastsatt och inte förlorar utrustningen.

1

LifeBoard® fästanordning för 60mm Ø rör m. skyltar. se installationsguiden här

1

Reflekterande band som ger större synlighet på land och i vatten.

1

GPS-utrustning för att samla in data om användningen av räddningsutrustningen och eventuellt missbruk, stöld etc.

1

Instruktioner på baksidan som beskriver hur LifeBoard® ska användas på danska, engelska och tyska.

1

Illustrationer på framsidan som visar hur användningen av utrustningen i en kritisk situation går till. 

FAQ

Är det inte farligt att försöka utföra en simmande räddning?2021-09-10T09:03:59+01:00

Det kommer alltid att finnas en risk med att vara i vatten, men med en LifeBoard räddningsbräda som flytkraft minimeras denna risk.

Vem kan använda LifeBoard?2021-09-22T13:57:25+01:00

LifeBoard kan användas av alla som anser det nödvändigt att utföra en civil räddning. Vi uppmuntrar dig att varna 1-1-2 före ett räddningsförsök och aldrig gå ut i vattenförhållanden du inte är bekväm att simma i. Ta alltid med en flottör och håll avstånd till panikslagna människor i vattnet.

Är LifeBoard säkert att använda?2021-09-28T13:38:24+01:00

LifeBoard är utformad med särskild omsorg för att ge livskritisk flytkraft till räddare och behövande:

• Säkerhetsremmen säkerställer att utrustningen inte går förlorad

• 9 handtag för att skapa stabilisering av flera personer i nöd

• Skumfylld kärna säkerställer flytkraft även vid skador på plastskal

Enligt ledande forskning från Surf Life Saving Australia inträffar 97% av alla dödliga drunkningsolyckor under räddningsförsök utan användning av en flottör. Detta inkluderar att erkänna köldmediet som ett kritiskt element för säkerheten för både räddare och de i nöd.

Är LifeBoard lätt att använda?2021-09-22T13:58:18+01:00

LifeBoard är gjord med visionen att den ska kunna användas av alla. LifeBoard är utformad för och testad av över 100 civila användare med olika vattenfärdigheter, kön, åldrar och bakgrunder. Vi har kontinuerligt optimerat utifrån dessa tester och kan därför lugnt säga att alla kan räkna ut hur utrustningen ska användas. Den genomsnittliga användaren kan förbereda vår räddningsutrustning på 5-10 sekunder, vilket sparar fler minuter jämfört med mer komplexa räddningsstationer med livboj, linje och väst.

Är det enkelt att hålla balansen och paddla på en LifeBoard?2021-09-22T13:58:57+01:00

Vår räddningsutrustning är konstruerad i en storlek så att den är lätt att hantera och samtidigt bred och stabil att ligga på. Det halkfria gummisubstratet anger var man ska ligga. Bra simmare och surfare hittar snabbt balans i mitten av brädan, placerar nosen på brädan i vattenytan och paddlar med armar och ben.
Mindre erfarna simmare spenderar 2-3 sekunder på att hitta balans. Om balansen utmanas kan du hålla fast vid ett handtag och använda benen för att balansera och ge framdrivning. Gemensamt för erfarna och oerfarna räddare är att simhastigheten ökar och utmattningen minskar jämfört med att simma med en livboj.

Kan LifeBoard användas i vågor?2021-09-24T09:38:42+01:00

LifeBoard ger livskritisk flytkraft oavsett vattenförhållanden. Det är dock särskilt effektivt och snabbt i platt vatten eller mindre vågor, vilket gör att du kan ligga på brädet och paddla. I större vågor uppmuntrar vi dig att undersöka dina förmågor innan du går ner i vattnet och drar brädan bakom dig tills du är genom surfen och kan ligga stabil på brädan.
En erfaren surfare eller simmare kommer att ha bättre förutsättningar och framgång med att navigera, paddla eller dyka genom vågorna. En oerfaren simmare – oavsett utrustning – kommer att utmanas att nå en nödställd i stora vågor. En LifeBoard erbjuder dock möjligheten för en utmattad räddare att lägga sig på brädan och vila under räddningsförsöket. På så sätt minskar risken för att olyckan eskalerar, eftersom ett misslyckat räddningsförsök i vågor ofta helt enkelt innebär att en trött räddare spolas till land av vågorna.

Kan räddningsutrustning förvärra badolyckor?2021-09-22T13:59:42+01:00

Det finns inget som tyder på det – tvärtom!

Vi har frågat badare på stränder utan räddningsutrustning med livboj och med LifeBoard vad de skulle göra om de såg en drunkningsolycka 100 meter från land. Cirka 80% sa att de skulle varna andra badare eller 1-1-2 först.
Omkring 60% av strandgästerna svarar att de skulle genomföra ett räddningsförsök i vattnet, oavsett om det finns en livboj, en LifeBoard eller ingen utrustning på stranden.
Detta tyder inte på att räddningsutrustning kan få strandgäster att känna sig olämpligt pressade att utföra ett räddningsförsök.

Blir LifeBoard stulen eller missbrukad?2021-09-22T14:00:02+01:00

Allmänheten respekterar LifeBoard som räddningsutrustning!
Trots att stölder och vandalism är ett vanligt problem har vi under flera säsonger ännu inte upplevt vandalism. Vi tillskriver en stor avskräckande effekt till GPS-spårning, eftersom vi på LifeBoard kan övervaka och spåra all utrustning.

Kan LifeBoard användas i hamnar eller från båtar?2021-09-22T14:00:25+01:00

Vi rekommenderar inte att LifeBoard används vid hamnkanten eller till sjöss, där det oftast finns fall eller "man överbord". LifeBoard kan dock användas i hamnbad och områden med aktiviteter på vattnet.

När ska jag välja en LifeBoard framför en livboj?2021-09-24T11:54:22+01:00

LifeBoard är utformad för områden med badare eller fritidsaktiviteter på vatten, såsom badstränder och sjöar. I dessa områden är fallolyckor i vatten mindre frekventa, och livbojens räckvidd med kast på ca 5-10 meter är ofta otillräcklig, eftersom många badaktiviteter äger rum längre från land.

Om vi tittar på vår undersökning visade detta att det var stor skillnad på om de skulle använda räddningsutrustningen eller annan flytkraft i fråga. 4/10 skulle använda flytkraft under en räddning på stränder med livboj kontra 8/10 på stränder med LifeBoard. Detta motsvarar 3 gånger färre högriskräddningar, utan flytkraft, på stränder med LifeBoard.

Om du är osäker på ditt val är du välkommen att kontakta oss för icke-bindande råd.

Hur mycket kostar LifeBoard?2021-09-24T11:57:09+01:00

Vår räddningsstyrelse och tillhörande service utvecklas ständigt.
Vår ambition är att göra en bättre produkt till priser som är konkurrenskraftiga med de nuvarande livräddningsstationerna vid kusten. Du kan få tillämpliga priser genom att kontakta oss

Är LifeBoard värt pengarna?2021-09-24T12:00:42+01:00

I Danmark inträffar i genomsnitt en drunkningsolycka med dödlig utgång var femte dag, vilket kostar anhöriga en outhärdlig förlust och samhället 30 000 000 danska kronor – för varje dödsfall. Räddningsutrustning är som en försäkring; man hoppas att man aldrig behöver det. Men om utrustningen används för en livräddande åtgärd bara en gång, kommer den att vara värd sin egen vikt i guld.

Om en olycka inträffar utan säkerhetsåtgärder kommer en besparing på räddningsutrustning att stå som ett mycket olyckligt beslut.

Där det finns vatten finns det risk för drunkningsolyckor och även omedelbart ofarligt vatten kan, med ouppmärksamhet, leda till olyckor. Med LifeBoard görs en konkret och synlig ansträngning för säkerhet, som är tillgänglig 24 timmar om dygnet. LifeBoard ökar framgångsgraden för räddningsoperationer och ökar säkerheten vid ett räddningsförsök.

Intresserad av LifeBoard?

Skriv en förfrågan så kommer du att komma i kontakt med en LifeBoard-expert som kan hjälpa till att öka vattensäkerheten för dig.

LifeBoard börjar på DKK 7000,-

1
1
Gå till toppen